Inflation

Jag trillade av en slump över följande bild på Wikipedia i dag, som dels visar tre fingrar av en hand (den ointressanta delen av bilden), dels en zimbabwisk hundramiljonerdollarsedel tillsammans med de tre ägg som man kan köpa för samma sedel(!). Varför gör man inte något åt det då, kanske bara ta bort ett par nollor på sedlarna? Hallå, det har man ju redan gjort. Den 1 augusti i år bestämde man sig helt enkelt för att stryka de tio sista nollorna i valutan, för att förenkla saker och ting. Visst, det var ju en smart idé skulle man kunna tro, om det inte vore för att inflationen ligger på sisådär 80 miljarder procent. Per månad. Lycka till med att få det skeppet på rätt köl.

• • • • •

Något annat det har gått inflation i ganska länge är antalet meningslösa bloggar. Eller som en journalistkompis i två meningar så fint sammanfattade det:

signal to noise ration är ju helt fuckad eftersom varenda jävel som kan stava befinner sig därute och hojtar till en likgiltig omvärld att han tycker illa om FRA-lagen

ett av internets största brott var fanimig att det lyckades inbilla hur mycket människor som helst att de hade en plattform, något att säga, och en publik

Och därmed är jag nödd och tvungen, för att citera Biskop Brask, att påpeka att jag inte alls inbillar mig att jag har en plattform, något att säga, och en publik. Jag är tvärt om helt säker på att jag inte har någon publik. En plattform har jag åtminstone. Om den kvarvarande punkten tvistar di lärde…

1 svar på ”Inflation

  1. Pingback: Falskt intresse | elisson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *