Jesus…

Vem i helvete var det som bestämde att gymmet skulle vara stängt i dag av den enda anledningen att tre stollar besökte ett nyfött barn i ett stall för 2 000 år sedan? Har vi inte kommit över kristendomens alla konstiga influenser snart? Jag menar, vad fan, vem i Sverige firar trettondagen på något sätt överhuvudtaget? Det känns skenheligt och så jävla fel att sitta och dutta med kristna traditioner på helgdagarna när vi lever i ett av världens mest ateistiska länder. Svenskar har två högtider. Julen och midsommaren. Båda är ju icke-kristna högtider (vad gäller julen: ursprungligen i alla fall) så varför inte, som det gudshatande folk vi är, fira det på icke-kristet sätt? Varför ska vi fjanta oss med krubba och sådant trams när vi har en fullt fungerande högtid i vilket fall.

Rent allmänt borde vi avskaffa alla obligatoriska helgdagar som vi ändå inte har anledning att fira. Varför inte dela ut en liten påse med ett par helgdagar som alla kan få placera ut lite var de vill i kalendern, beroende på vad för högtidsdagar man firar. Varför ska allt vara stängt i dag när väldigt få människor gör något speciellt, bara för att kristendomen säger att det här ska vara en helgdag? Sen finns det en annan helt fantastisk helgdag som kanske är värre än allt annat. Första maj. Det enda negativa med att Sverige fick en borgerlig regering 2006 var att det inte längre gick att skratta åt vänsterns första maj-tåg där de protesterade mot en massa saker samtidigt som de själva satt i regeringsställning. Varför ska alla vi som inte vill vara med på det tramset tvingas vara lediga?

2 svar på ”Jesus…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *