Mer jul, jag vill ha

Alla verkar så förbannade nuförtiden när tågen inte går som de ska och när det är en massa snö ute. Själv njuter jag av en riktig vinter där snön ligger djup och husen är snötyngda (ok, inte fullt så tyngda som på vissa ställen) för att parafrasera Adolphson & Falk. Även om det drabbar även mig i form av förseningar och en jävla halkande är det ändå roligt att betrakta det hela med lite perspektiv. Hur hela samhället förändras. Vissa delar förfaller totalt, transporterna slutar fungera och bilarna beter sig som att alla förare vore rattfulla och Västtrafik är fullkomligt fantastiska på att inte meddela hur dåliga de är. Det var lite komiskt att höra på söndagsmorgonen på väg till jobbet att endast tre av Göteborgs tolv spårvagnslinjer var i drift. På eftermiddagen hade antalet ökats till fem. Bra jobbat. Men sådan information får man ju inte från Västtrafik själva utan det är helt enkelt bitar av information man får pussla ihop på ryktesvägen. Och då kommer vi till delarna som inte förfaller utan istället blir till något bättre. Folk börjar prata med varandra som de aldrig gjort förut. Fast det är å andra sidan ganska typiskt för oss svenskar. Att den enda gången vi pratar med främlingar är om vi har något att klaga på…

• • • • •

Jag måste såklart skriva något om OS också. Först och främst måste man ju imponeras något oerhört av vissa svenskar/svenskor, till exempel Charlotte Kalla och Anna Haag i längdskidåkningen. Vilka vinnarskallar, även om det nu ”bara” blev silver i dagens sprintstafett. Och som en kompis uttryckte det, otroligt sköna tjejer som fnittrar ikapp som om de tillhörde ett F12-lag i någon sport. Sen finns det mindre lyckade tävlande också. Typ damhockeylandslaget. Helt ofattbart att den sporten är med i OS när Sverige har god chans på en bronsmedalj när man får stryk med 13–1 mot Kanada. Samtidigt vinner man mot Slovakien med 6–2, ett Slovakien som i sin tur slog Bulgarien med… 82–0 i kvalet till detta OS. Varför är inte bandy med på vinter-OS-programmet där det faktiskt är hela tre lag som slåss om guldet?</end rant>

1 svar på ”Mer jul, jag vill ha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *