Till Dig

Till Dig som får bägaren att rinna över. Till Dig, och till Dina eventuella polare, som tyckte att det Du gjorde var tufft.

Det här var inte i närheten av det värsta jag varit med om i fotbollssammanhang. Rent krasst är det bara en piss i havet av alla de idiotiska händelser jag bevittnat sen jag för 24 år sedan såg Blåvitt första gången, sen jag för 14 år sedan började gå på de flesta hemmamatcherna och sen jag för 10 år sedan började åka på det mesta i bortareseväg. Jag har sett internbox på läktaren, bengaler som kastas mellan läktarsektioner, fullständigt galna polisinsatser, dåraktigt supporterhets mot poliser, stenkastande på stan och det mesta däremellan. I Göteborg, i Helsingborg, i Basel, i Stockholm, i Kalmar, i Bratislava.

Dagens kastade smällare smäller bildligt talat inte speciellt högt på den listan. Men all skit som ackumuleras börjar klegga ner det hjärta som i dag slår extra tunga slag för det jag älskar över det mesta här i världen, Idrottsföreningen Kamraterna Göteborg. Jag är ingen förstagångsbesökande familjefar med barn som upprörs över några hatramsor. Jag har förmodligen sett mer Blåvitt än vad Du gjort. Jag hatar att mäta kuk men när det enda i svarsväg jag väntar mig är ”Öööööhhh du kan ta Dina åsikter och köra upp någonstans, det är jag som är IFK!”, har jag inget val. Det har var grovt räknat någonstans kring min hundrade match på (nya) Gamla Ullevi. Min grovt räknat tvåhundrade hemmamatch och, återigen grovt räknat, trehundrade match oavsett spelplats jag sett Blåvitt. Var fan var Du, Du som kastade, Du som ”är IFK”, när Blåvitt spelade i Tel Aviv?

Hjärtat som bankar börjar tröttna. Bägaren är fylld till brädden. Du som kastade smällaren i dag, Din lilla jävla pissdroppe av idioti spräckte ytspänningen.

När jag plötsligt inser att jag nästan hoppas att vi tilldöms en 3–0-förlust, när ett outtalat hot om kollektiv bestraffning inte längre får mig att se rött, då är det något som gått rejält fel. När min bägare av tålamod, som växt för varje match jag sett och som fyllts på för varje dårskap jag bevittnat, börjar rinna över—vad fan tror Du, Du som kastade, då att bägarna för några av de nytillkomna tjejer och killar på Young Fellows-läktaren tål? Vad tror Du att bägarna för våra evenemangsbesökare som förvisso inte brinner för Blåvitt så som oss andra, men som likväl bidrar till fullsatta läktare och en mindre tom klubbkassa, tål?

Jag behöver Blåvitt för mycket för att jag ska kunna överge det här nu, men jag hatar att jag över huvud taget behöver skriva det.

Du, jävla idiot som får min bägare att rinna över, jag hoppas att jag aldrig någonsin kommer behöva se Dig på en blåvittmatch igen. Blåvitt behöver inte just Dig. Jag behöver inte just Dig.

Vill Du be om ursäkt till mig personligen vet Du vem jag är.

/feldgrau

6 svar på ”Till Dig

 1. Tack !!!!! Så jävla bra skrivet!!!!! Sitter vid frukostbordet och är ledsen. Laget och vi förtjänar INTE dessa idioter!!!

 2. Mycket bra. Vi supportrar som älskar fotboll måste visa hur vidrigt detta beteende är. Att kasta bangers och få en match avbruten, är ungefär som att någon går in och bajsar på din födelsedagstårta precis när gästerna ska hugga in. Idioti!
  Som AIKare gillar man inte Seb Eriksson, men iom hans utskällning så växte han verkligen i mina ögon.
  Hoppas fotbollssverige kan ta tag i detta. Övervakningskameror & fängelse i 15 år? ja, varför inte.

 3. Samma känsla som du har nu fick jag 2010. Hållt på Blåvit långt innan du föddes. Jag tog helt enkelt bron över älven och bytte lag. Fantastisk stämning ,sköna människor, ny fin arena, bra fotboll. Heja Häcken⚽️

 4. Underbart skrivet.Kommer själv att lämna Kommandobryggan med mina respektive.Det räcker nu.Undrar oxå om idioterna kommer att stå där med sin fjolliga”sympati för dom avstängda”flagga nästa match.Är så jävla trött på dessa sk ”capos”som tror dom får igång klacken med hets o hat.Fy faan.

 5. Så jävla bra. Känns så rätt. Inga överord. Bara rent från hjärtat precis som man känner själv som mångårig supporter till klubben som betyder så jävla mycket.

 6. Väl skrivet gamling.

  När bangern smällde av så reagerade många omkring mig genom att gå på krigsstigen i jakt på varifrån, och vem, som kastat

  Jag själv, som alltid svär, slänger ur mig hat, ligger lite på gränsen, reagerar högljutt och tycker den där lite hatfyllda hetsen har sin charm, valde att bara gå hem. För mig var matchen över. Inte nödvändigtvis för att jag trodde den skulle bli avbruten, men för att jag för första gången inte förstod hur dum en person kan vara.

  Förhoppningen var att matchen skulle återupptas. Att Blåvitt kanske kunde trilla in en boll. Hoppades att detta skulle möta mig på internet vid min tidiga hemkomst så att jag kunde få skicka ett MMS på mitt långfinger till hela släkten nere i Gröthalsriket.

  Så blev det inte.

  Tack Du, din jävla gaisarpajas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *