Konstant

Jahapp, nu är det lite mindre än en månad sedan som jag skrev här senast. För drygt hundra år sedan upptäckte Einstein att det enda som var konstant på jorden var ljusets hastighet. I dag upptäckte jag att även röran i mitt lilla kök är konstant. Den 8 oktober skrev jag om hur mitt kök ser ut som ett bombnedslag, inte fan har det ändrats sen dess. Vad gör jag för fel?

• • • • •

Appropå bombnedslag, varför kan man dels använda uttrycket om något som ser förjävligt ut, dels om något som ser fantastiskt ut? ”Det blonda bombnedslaget” borde rimligen inte vara en blondin som är så snygg att alla blir chockade, utan en blondin som är så ful att alla blir chockade. ”She is nice from far, but far from nice!”, så att säga.

• • • • •

Ovanstående är för övrigt en antanaclasis, precis som Groucho Marx klassiker ”Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana.” Mycket lär man sig genom att planlöst surfa runt på Wikipedia. Jag förstår inte riktigt hur jag överlevde pre-Wikipedia, lika lite som jag förstår hur människan kunde klara sig pre-mobiltelefon, pre-skivat bröd och pre-E=mc².

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *